Slapen op water

Uiterst comfortabel en hygiënisch !

Steeds meer mensen ontdekken dat slapen op een waterbed een ware weldaad is voor lichaam en geest. Als u kiest voor een waterbed, dan kiest u voor een betere, diepere en vooral meer comfortabele nachtrust. U slaapt als de spreekwoordelijke roos, omdat u eenvoudig de perfecte slaaphouding vindt. Draaien en woelen behoren tot het verleden omdat het matras van een waterbed zich naadloos voegt naar de contouren van uw lichaam. Ook van druk of puntbelasting op uw lichaam is geen sprake. Zo vormt het watermatras een perfecte ondersteuning gedurende de hele nacht.

Daar waar een boxspring oneerbiedig gezegd een ‘bak met veren’ is, is het waterbed – net zo oneerbiedig – ‘een zak met water’. Maar daarmee doen we dit slaapsysteem serieus tekort. Een Lunalife/ Poseidon waterbed is namelijk een technologisch hoogstandje dat een zeer hoog slaap-comfort biedt. Het Lunalife/ Poseidon waterbed is opgebouwd uit een aantal onderdelen, waarvan het watermatras de belangrijkste is. Dit is gemaakt van een zachte en elastische, maar toch stevige, vinylmantel die met water wordt gevuld. Hier omheen komt een veiligheidsvoering, die de waterzak beschermt. Onder deze voering en op de isolerende bodem ligt het verwarmingselement, dat het water op een aangename temperatuur brengt en houdt. In het watermatras bevinden zich diverse systemen van stabilisatie die elk hun eigen mate van comfort bieden. Wilt u, net als 90 procent van de kopers van een waterbed, een stabiel en nauwelijks bewegend matras? Dat kan door te kiezen voor een hoge stabilisatiegraad. Wilt u voelen dat u op water slaapt, en mag het een beetje bewegen, dan kunt u voor een lagere stabilisatie gaan.

Comfort:

Het enthousiasme voor een waterbed wordt vooral veroorzaakt door vijf expliciete voordelen die het slapen op water u biedt: een volledige en optimale lichaams-ondersteuning, een aangenaam comfort zonder drukpunten, een ontspannende warmte, een hygiënisch slaapoppervlak en een lange levensduur. Een waterbed heeft geen instelbare comfortzones nodig. De druk die het lichaam op het water uitoefent zorgt ervoor dat op andere punten het water meer druk op het lichaam geeft. Het water glooit zich precies volgens uw lichaam, waardoor ieder lichaamsdeel optimaal ondersteund wordt. Het verwarmingselement van het waterbed zorgt ervoor dat het water op een continue temperatuur van – al naar gelang uw persoonlijke voorkeur en de tijd van het jaar – 25 tot 29 graden Celsius wordt gehouden, globaal de temperatuur van uw huid. In de zomer voelt het waterbed lekker koel aan. In de winter behaaglijk warm. Een waterbed is daarom ideaal voor mensen met spier- en botaandoeningen; medisch onderzoek heeft uitgewezen dat deze klachten wezenlijk verminderen wanneer u op een waterbed slaapt. Ook heeft onderzoek bewezen dat u op een waterbed sneller zult inslapen, omdat uw spieren zich door de behaaglijke warmte sneller ontspannen.

Hygiënisch:

Een Lunalife/ Poseidon watermatras is gemaakt van hoogwaardig vinyl. In tegenstelling tot een ‘gewoon’ matras is het daardoor volledig water- en luchtdicht. Het tijdens de slaap afgescheiden transpiratievocht kan dus niet door het matras worden opgenomen, zoals bij een regulier matras. Om dit te compenseren ligt op uw waterbed een tijk, die het transpiratievocht opvangt. Het is belangrijk om bij de aanschaf van een matrastijk te letten op het materiaal dat is gebruikt voor de vulling ervan. Een Poseidon tijk is namelijk gevuld met hoogwaardige, natuurlijke materialen die het transpiratievocht goed opnemen en ervoor zorgt dat het snel en makkelijk wordt afgevoerd. Het door Poseidon gebruikte Bamboe materiaal, met haar anti-allergene eigenschappen, geniet wat dat betreft de voorkeur. Een goede (deelbare) matrastijk is gewoon thuis te wassen; dus uiterst hygiënisch ! Daarnaast kunt u als optie kiezen voor een Capliner; dit is een beschermhoes die zich tussen de tijk en het watermatras bevindt. Deze vangt o.a. het transpiratievocht en de lichaamszouten op, is eenvoudig wasbaar en verlengt de levensduur van uw watermatras aanzienlijk. Ook is het belangrijk om een goed ventilerend en niet te warm dekbed te kiezen. Dat het watermatras water- en luchtdicht is heeft een belangrijk voordeel; u kunt het matras eenvoudig reinigen met water en zeep of een speciale vinylcleaner voor uw Lunalife/ Poseidon watermatras. Hierdoor krijgt huisstofmijt op dit matras geen kans.

Levensduur:

Water slijt niet en gaat decennia lang mee. Heeft een waterbed daarmee een heel lange levensduur? Volgens de Vereniging van Slaapvoorlichters is dit betrekkelijk: Het klopt dat het water niet slijt. Maar het watermatras slijt natuurlijk wél. Net als een band van een fiets wordt die poreus, waardoor er op de lange duur een kleine lekkage kan ontstaan. Maar een waterbed is in feite niet verschillend van ieder ander slaapsysteem; alle systemen slijten op den duur. De economische levensduur van een waterbed is net zo lang als die van elk ander slaapsysteem: ongeveer tien jaar.

Duur?

Als we het over de vooroordelen over waterbedden hebben mag de volgende zeker niet ontbreken: een waterbed moet verwarmd worden, verbruikt daarvoor stroom, en is dus duur. Een hardnekkig vooroordeel, dat we bij deze graag uit de wereld willen helpen. Natuurlijk verbruikt een waterbed stroom, maar duur? Dat is maar net hoe u het bekijkt. Het stroomverbruik is bij een modern en daarmee goed geïsoleerd waterbed ongeveer 1 kWh per dag. Met de huidige energietarieven kost een waterbed u dus circa 10 eurocent per dag, ofwel 36,50 Euro per jaar. Omdat een waterbed echter lekker warm is, zult u in de winter al gauw de verwarming in uw slaapkamer een graadje lager kunnen zetten, wat weer een besparing op de energiekosten oplevert.

Voordelen:

Water. Het slaapt comfortabel en de ondersteuning is prima. Hoe komt het dan toch dat er over een waterbed zoveel vooroordelen de ronde doen? Om terug te gaan naar de ‘zak met water’. Bij elkaar zijn dat heel veel liters. Toch is de druk die een waterbed op de vloer uitoefent minder dan die van een goed gevulde boekenkast. Dit komt omdat het gewicht van het bed door gewichtsverdelers over een groot oppervlak wordt verdeeld. U hoeft dus niet bang te zijn dat uw waterbed door de vloer zakt, als de boekenkast dat ook niet doet. Het gewicht van een waterbed heeft wel een klein nadeel: u schuift het niet zomaar even makkelijk opzij. Ook verhuizen heeft wat meer voeten in aarde. U kunt daarvoor echter een beroep doen op More Than Waterbeds. Een van de meest gehoorde vooroordelen is de ‘klotsende waterzak’. Dit was een tiental jaren geleden misschien zo, maar een modern waterbed, dat goed gevuld en goed ontlucht is, maakt geen geluid. En ook is de tijd van schommelende waterbedden voorbij. U kunt namelijk kiezen voor een meer of een minder gestabiliseerd waterbed. Zelfs volledig bewegingloos is wat dat betreft mogelijk! De keuze hangt volledig af van uw persoonlijke voorkeur. Draait u veel tijdens uw slaap en uw partner juist weinig? Is het verschil in lichaamsgewicht van u en van uw partner groot? Kies dan voor een duosysteem. Dit is één omlijsting met daarin twee verschillende matrassen met – eventueel – twee verschillende stabilisaties, elk afzonderlijk afgestemd op de slaaphouding, het lichaamsgewicht en de voorkeuren van de individuele slaper. Beide matrassen zijn voorzien van een eigen verwarmingselement, zodat beide op een verschillende temperatuur gezet kunnen worden. Een waterbed is dus een gezonde keuze die helemaal op uw wensen én die van uw eventuele partner afgestemd kan worden.

Smaak:

Iedereen die de waterbedden van een jaar of tien geleden nog kent, weet dat er in die tijd eigenlijk maar één model bed bestond. Tegenwoordig is dat anders. De Lunalife/ Poseidon collectie bestaat uit een serie moderne waterbedden die verkrijgbaar zijn in diverse uitvoeringen, waarbij het aan de buitenkant niet te zien is of het om een boxspring, waterbed of ander slaapsysteem gaat. Tot u gaat liggen. De ogen open houden op een waterbed is gewoon weg niet mogelijk!

Volg me!

Twitter icon
Facebook icon

Nieuws

Waterbedden Deurne
gepubliceerd 8 jaar 5 maanden geleden